Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V pričakovanju Gira d'Italia... to sredo po 11h

Od Objavljeno Maj 04, 2021

Odštevamo dneve do štarta enega največjih kolesarskih dogodkov, ki bo letos prečkal tudi slovenska tla. Giro d'Italia je več kot samo tekmovanje za roza majico, zato ga bodo skušale obmejne občine na Goriškem čim bolj izkoristiti in si od njega veliko obetajo, tako s promocijskega kot turističnega vidika.

Kako se pripravljajo, kako bodo pričakale kolesarsko karavano, ki jo bo spremljala svetovna javnost, predstavimo to sredo v središču med 11. in 12. uro.

5. maja slavi Občina Ajdovščina. Katerih dosežkov in pridobitev so se veselili v tem letu, kaj ga je zaznamovalo in katerih investicij se lotevajo v kratkem – žaromete v prvem delu oddaje uperjamo v praznično Ajdovščino, ki jo bo prav na ta dan obiskala tudi slovenska olimpijska bakla.

V zaključnih minutah oddaje pa ne preslišite pogovora o klopih oziroma o boleznih, ki jih okuženi klop lahko z ugrizom prenese na nas. Na Goriškem je incidenčna stopnja v primerjavi z ostalimi regijami vsa leta najvišja, lani je število primerov borelioze naraslo za skoraj dvakrat v primerjavi z letom 2019, kakšni so razlogi, kako je s klonim meningoencefalitisom in tudi o tem, kako je letos s cepljenjem? Bodite z  nami tudi to sredo takoj po 11h.(Foto: STO)

Prebrano 836 krat