Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Roševa letos sedma na svetu, nagrada letos tudi Maši Salopek iz Hiše Franko

Od Objavljeno September 16, 2021

Ana Roš iz kobariške Hiše Franko se tudi letos uvršča med najboljše svetovne chefe. Na včerajšnji podelitvi nagrad The Best Chef Awards 2021, ki je potekala v živo v Amsterdamu je zasedla 7. mesto, s čimer je svojo lansko uvrstitev izboljšala za 11 mest. Roševa je med prvo deseterico tudi edina ženska.

Hkrati je posebno nagrado za najboljšo slaščičarko sveta dobila Maša Salopek s slaščičarko ekipo Hiše Franko. „Maša je vodja slaščičarske sekcije v kuhinji Hiše Franko vse od leta 2018. Iskrene čestitke! Ekipa Hiše Franko ne bi mogla biti bolj ponosna!“ so zapisali v Hiši Franko. Prireditev The Best Chef Awards je potekal letos 5. leto zapored, poslanstvo tega projekta je vzpostavitev skupnosti ljubiteljev hrane, kjer lahko posamezniki delijo znanje in izkušnje, obravnavajo aktualne teme in se splošno pogovarjajo o visoki kulinariki. Poleg nagrad The Best Chef organizira tudi izobraževalne dejavnosti, kot sta Food Meets Science in Area Talks, kjer sta letos kot edini Slovenki nastopili Ana Roš in slovenska novinarka Kaja Sajovic.

Na prvo mesto se je med 100 kuharskimi mojstri letos povzpel Španec Dabiz Muñoz, na drugi Šved Björn Frantzen, na tretjem pa je ponovno španski kuharski mojster Andoni Luis Aduriz.

Na dogodku so podelili tudi 10 nagrad najboljšim v različnih kategorijah: za najboljšega kuharja v kategoriji vzhajajoče zvezde, za najboljšega po mnenju na družbenih omrežjih, za najboljše slaščice – kjer je slavila Maša Salopek, najboljšemu umetniku med vsemi kuharji, nagrada za najboljšega kuharja za gurmane, za najboljšo restavracijo v mestu gostiteljice, nagrada za nov prispevek, nagrada za najboljšega po mnenju kuharjev, nagrada za kuharja, ki je izjemen v zvezi z raziskavami, eksperimentalnimi tehnikami in preoblikovanjem, nagrada v kategoriji legende ter nova nagrada za najboljšega picopeka.

 

(Foto: Hiša Franko)

Prebrano 230 krat