Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Decanter med več kot 18.000 vzorci vin okitil tudi goriške

Od Objavljeno Julij 12, 2021

Na enem največjih in najodmevnejših vinskih ocenjevanj na svetu je britanska vinska revija Decanter prejšnji teden objavila rezultate tekmovanja, ki poteka že 18. leto. V konkurenci preko 18 tisoč vin iz preko 50 držav, so se več priznanj razveselili tudi goriški vinarji.

Edina zlata medalja na Goriškem je romala v Klet Brda za belo zvrst A plus (2013)

tako direktor Kleti Silvan Peršolja. Platinasto priznanje za 97 točk od 100 možnih, ki ga je sicer prejelo le 179 vin, pa je prejel tudi Gašper Čarman za Cabernet Franc, ki vina iz svoje linije prideluje v sodelovanju s Kletjo Brda.
Sodelovanje, ki se je pričelo leta 2013 s Kletjo Brda, je odlično, še dodaja Čarman, „smo dober tim, ki dela stvari, ki niso pomembne le za naše partnerstvo, ampak tudi za generalno slovensko vinogradništvo, “ še ocenjuje. Dveh srebrnih medalj so se veselili na Posestvu Lavrenčič ter Vina Bečina, ene srebrne The Doktor – Miha Šegula in Vina Fornazarič, srebrne in bronaste Vina Guštin in Vina Marc. Tri bronaste medalje so si pripeli na Kmetiji Čuk, po eno pa še Domačija Lisjak 1956, Winegrowing JNK ter Kmetija Trošt.

 

(Foto: @decanterawards)

Prebrano 328 krat