Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Obnovljen Skupnostni center pod eno streho združil ranljive skupine

Od Objavljeno Julij 19, 2021

Sedem let po tem, ko je novogoriška občina odkupila nekdanji samski dom v Bidovčevi ulici v Novi Gorici, ga je danes skupaj z ministrom za delo slavnostno odprla in ga bo kmalu predala uporabnikom.

Za okrog 1,3 milijona evrov vredno prenovo objekta je približno polovico prispevala mestna občina, ostalo pa država in EZTS GO iz projekta Salute Zdravstvo.

je povedala vodja oddelka za družbene dejavnosti MONG, Marinka Saksida.
Trak je prerezal tudi minister Janez Cigler Kralj, ki je bil danes na delovnem obisku v Novi Gorici, kjer je obiskal tudi VDC, Univerzo v Novi Gorici in Zavod za zaposlovanje.
V stavbi že več let domuje zavetišče za brezdomce, ki tudi med obnovo stavbe ni zaprlo vrat. Strokovna vodja Vesna Lipušček se veseli udobnejših prostorov in do zime še dodatnih kapacitet, saj so sedanje vse zasedene.

In načrtujejo tudi podaljšan urnik, saj morajo sedaj brezdomci čez dan zapustiti zavetišče. V nov center pa prihajajo člani Šenta, ki je bil svoj dnevni center v zadnjih letih večkrat primoran seliti, zato se vodja Margerita Humar veseli, da dobivajo stalno domovanje.

Združenje Ozara bo lahko širilo svoj program stanovanjskih skupin, za katerega je veliko zanimanja, kot ugotavlja strokovna vodja Špela Jovan

Informacije o različnih oblikah pomoč bodo v okviru projekta Salute-Zdravstvo na voljo občanom novogoriške in goriške občine ter Šempeter-Vrtojba. Pomočnik direktorja EZTS GO Tomaž Konrad:

V obnovljeni stavbi bo deloval tudi Center za duševno zdravje s skupnostno psihiatrično obravnavo v okviru ZD Nova Gorica.
Podrobneje vse pridobitve predstavimo v sredini dopoldanski oddaji.
(Foto: Mateja Pelikan)

Prebrano 279 krat