Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Prenovljeni lipiški hotel piše novo zgodbo turizma na Krasu

Od Objavljeno Julij 20, 2021

Gostje lahko v Lipici znova prespijo, saj je te dni vrata odprl prenovljeni in dograjeni 4-zvezdični hotel Maestoso s podvojenim številom sob in novo zunanjo podobno, ki se zliva z okoljem kobilarne.

Direktor holdinga Matej Oset je dejal, da je to začetek nove zgodbe turizma v Lipici, ki je trajnostno oziroma zeleno naravnan. Glede nove podobe je izpostavil zaščitni znak Lipice - bele ograje:

...in druge elemente, značilne za to okolje, ki odlikujejo hotelske prostore, namenjene tudi kongresni dejavnosti, "team buildingom" in podobno. Maestoso predstavlja po Osetovih besedah zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja turizma v regiji. Kot dodaja, želijo, da gost začuti, da je Lipica vozlišče, od koder lahko usmerja svoje aktivnosti:
Umetniški pečat sta dodala Alenka Slavinec in Oskar Kogoj, čigar kraljevi konj lipicanec bo jeseni dobil mesto v novi hotelski galeriji. 11,5-milijonski projekt še ni zaključen, saj v prihodnjem letu načrtujejo naslednjo fazo prenove hotelskega kompleksa.
Tamkajšnja restavracija bo od tega petka tudi prizorišče poletnih glasbenih večerov.

Prebrano 250 krat