Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Zadnja deseterica letošnjih evrovizijskih junakov, v soboto po 13h!

Od Objavljeno Maj 15, 2020

Na Radiu Robin smo v predpripravah na evrovizijski teden pripravili štiri evrovizijske oddaje, v katerih smo predstavili vseh 41 tekmovalnih skladb in izvajalcev, pogovorili pa smo se tudi z aktualno predstavnico Ano Soklič, z evrovizijsko predstavnico iz leta 2018, Leo Sirk, kot tudi z evrovizijsko rekorderko Martino Majerle, ki je na evrovizijskem odru stala že kar osemkrat.

Niz oddaj zaključujemo že to soboto, 16. maja, ko bomo preverili skladbe po abecednem vrstnem redu, vse od Rusije pa do Združenega kraljestva. Ker pa smo najboljše prihranili za konec, se bo v zadnjem sklopu skladb predstavila tudi slovenska evrovizijska predstavnica, Ana Soklič, ki je, po zmagi na EMI 2020, v boj poslala skladbo Voda, ki je nedolgo tega doživela celovito orkestralno preobleko svoje evrovizijske pesmi. 14. maja pa je v poslušanje predstavila svoj mini evrovizijski album 'Voda', na katerem poleg uradne evrovizijske verzije pesmi najdete še mnoge druge različice skladbe, med drugim tudi angleško različico.

Kot poročajo na Televiziji Slovenija, bo 16. maj, ko bi moral potekati veliki finale tekmovanja, še kako evrovizijski. Posebno oddajo Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči! bo v soboto, 16. maja, ob 21. uri prenašalo 46 nacionalnih televizij. V dvournem evrovizijskem šovu se bodo poklonili vsem skladbam iz 41 držav, ki bi se morale predstaviti na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije. Večer bodo povezovali Chantal Janzen, Edsilia Rombley in Jan Smit, nizozemski voditelji, ki bi morali voditi izbor Pesem Evrovizije 2020.

Uro prej, ob 20. uri, bo na sporedu Televizije Slovenija oddaja domače produkcije – Pesem Evrovizije: Najboljših 25, ki jo bo vodil Nejc Šmit, sodelovali pa bodo tudi zmagovalka EME 2020 Ana Soklič ter Andrej Hofer, Lea Sirk, zalagasper, Raiven, Alenka Godec, Lorella Flego, Bernarda Žarn, Maja Keuc, Bojan Cvijetićanin, Rok Ahačevčič (skupina Lumberjack) in Cole Moretti (1x Band).

Bodite z nami, že to soboto, takoj po 13. uri, z vami bom Jan Vehar. 

Prebrano 1894 krat