Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Kako do revitalizacije Korna? To sredo med 11. in 12.!

Od Objavljeno December 15, 2020

To sredo takoj po 11.:

Potok Koren ima posebno mesto tako v Novi Gorici kot Gorici. Povezan s samimi začetki izgradnje mesta vrtnic, je vrsto let težave povzročala poplavna varnost, za katero so uspešno poskrbeli z zadrževalnikom Pikolud, je sedaj izziv, kako izboljšati ekološko stanje in kako povrniti biotsko raznovrstnost, ki ga je nekoč že krasila. V to problematiko so se spustili partnerji čezmejnega Interreg projekta CONA, ki je potekal od 1. septembra 2017 do konca avgusta letos. Kakšni bodo glavni čezmejni učinki projekta? Katere aktivnosti so bile že izvedene za izboljšanje ekološkega stanja Korna in kaj prinaša projekt, v katerem sta na slovenski strani sodelovala tudi Šolski center Nova Gorica in novogoriški Vodovodi in kanalizacija? O tem v osrednjem delu sredine oddaje. 

 

V uvodnih minutah pa najprej prisluhnite, kako so glede parkirne problematike v središču Nove Gorice, odgovorili na občini. Tokrat se je na nas obrnila poslušalka, ki opozarja na težave s parkiranjem na Erjavčevi ulici, pred bloki 1, 3 ,5, 7,... Že tako ni dovolj parkirišča za stanovalce, še dodatno pa prostora zmanjka, ko obiskovalci Šolskega centra Nova Gorica in ostali obiskovalci mesta, parkirajo na teh mestih. Bodo uvedena dodatna parkirna mesta, kje je redarska služba, kakšna je strategija občine za ta parkirna mesta? Z nami bosta župan Klemen Miklavič in vodja redarske ter inšpekcije službe Medobčinske uprave občin Ajdovščina, Nova Gorica in Brda, Dušan Bremec. 

 

Oddajo pa zaključujemo z modnimi trendi. Epidemija je mnogim narekovala delo od doma. Posledično pa tudi veliko bolj udobna oblačila. A biti cel dan v pižami gotovo ni priporočljivo, pravi slovenska modna poznavalka Lorella Flego, s katero to sredo spoznavamo, kako biti urejeni, a hkrati udobni, ko delamo od doma, kako se pripraviti na videokonference, katere barve imeti na sebi, da nas v tem času ne poprimejo negativne misli.

 

 

 

Prebrano 1435 krat