Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Občina Šempeter-Vrtojba zaprla vrata novemu igralničarju, pušča pa jih odprta pri sosedih

Od Objavljeno Marec 19, 2021

Kocka je sinoči padla, a ne na stran podjetja Pegaso turizem, ki je Ministrstvo za finance zaprosilo za koncesijo za igralni salon na mejnem prehodu v Vrtojbi.

Občinski svet Občine Šempeter-Vrtojba, ki se je izrekel glede soglasja k tej vlogi, je bil razdeljen. „Za“ je glasovalo 6 svetnikov, „proti“ pa 7 od 14 prisotnih. Tudi člani odbora za gospodarski razvoj so bili vzdržani, ker o načrtovanem projektu niso imeli dovolj informacij. Kaj je nekatere svetnike še odvrnilo od podpore podelitvi nove koncesije – Jože Rupar iz Socialnih demokratov:

Prihodu novega igralničarja v občino nasprotuje tudi neodvisna svetnica Anita Manfreda:
Župan Milan Turk je sicer predlagal občinskemu svetu, da poda soglasje, ki ga mora vlagatelj pridobiti od lokalne skupnosti v postopku za izdajo koncesije, ki pa se je sedaj ustavil. Kje vidi razloge, da so svetniki odklonili soglasje?
Kot je spomnil Turk, je namreč občina pred leti za igralni salon na isti lokaciji že izdala soglasje drugemu podjetju, ki pa nato te dejavnosti tam ni opravljalo.

Konec februarja ustanovljena družba Pegaso turizem, gostinske in zabaviščne storitve, d.o.o. (v lasti podjetja ORIKS gostinstvo, ustanovljenega januarja letos, direktor obeh je Damjan Šinigoj) lahko sicer na Ministrstvo ponovno poda vlogo za dodelitev koncesije za prirejanje posebnih iger na srečo in sproži nov postopek, kot je to za načrtovani igralni salon Alei Iacta na bližnji lokaciji v letih 2012 in 2013 storila družba Priori v okviru velikopoteznega projekta Sailaway, ki pa je ostal le na papirjih.

Občinski svet v Šempetru se je včeraj izrekel tudi o mnenju k izdaji koncesije za igralni salon v Volčji Dragi, ki ga želi v nekdanjem Casinoju Paquito odpreti podjetje Lago IS, turizem, d.o.o., iz Rožne Doline. Šest svetnikov je dvignilo roko za pozitivno mnenje, štirje so temu nasprotovali, prav toliko se jih je vzdržalo, tako da je bil županov predlog za izdajo pozitivnega mnenja deležen zadostne podpore. „Pozitivno“ se je opredelil tudi odbor za gospodarski razvoj. Vlagatelj pa sedaj čaka predvsem na soglasje Občine Renče-Vogrsko, ki bo o tem odločala na naslednji seji občinskega sveta.

Prebrano 527 krat