Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Kako globoko je med goriške podjetnike zarezala epidemija? To sredo takoj po 11.!

Od Objavljeno Maj 17, 2021

To sredo, 19. maja, takoj po 11.!

Če so ukrepi med epidemijo še pripomogli, da so nekatera podjetja zdržala nad gladino, pa so številni morali zapreti vrata. Stiska je ponekod tako velika, da so se napotili tudi po materialno pomoč na dobrodelne organizacije. V osrednjem delu oddaje bomo preverili, kako globoko je zarezala epidemija med podjetnike na Goriškem: Koliko podjetnikov je zaprlo vrata, kje so se naprej odločili za zaprtje in kaj kažejo trendi v letošnjem letu?

V prvem delu oddaje iščemo odgovore na vaša vprašanja - naslednje šolsko leto bodo mirenski učenci in učitelji spet zrli na gradbišče, kjer bo rastla nova športna dvorana. Kje bodo učenci telovadili do odprtja nove telovadnice, potem ko bodo staro porušili, kako bo urejen dostop do šole, kaj je še v načrtih?

 

V rubriki MORDA VAM PRIDE PRAV pa se lotimo zdravega zajtrka. Kosmiči sladica ali zdrav zajtrk? O tem se bomo pogovarjali s prehransko strokovnjakinjo pri ZPS Niko Kremič. Posledice še vedno trajajoče epidemije COVID19 so vidne na številnih področjih, tudi pri otrocih. Rezultati športno-vzgojnega kartona SLOfit kažejo na največji porast deleža otrok z debelostjo v zgodovini spremljave*. Med razglašeno epidemijo COVID-19 je zaradi zmanjšane telesne dejavnosti prišlo do povečanja podkožnega maščevja pri več kot polovici otrok, kar resno poveča zdravstvena tveganja. Po podatkih NIJZ so  osnovnošolci v času pandemije kot razloge za povišano telesno težo poleg pomanjkanja telesne dejavnosti navajali še nekontrolirano uživanje hrane kot enega izmed pripomočkov za blaženja negativnega stres in na splošno pretirano uživanje mastne in ocvrte hrane ter kosmičev za zajtrk.

Prebrano 463 krat