Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Zapora za en mesec in pol

Od Objavljeno September 13, 2018

Vipavska hitra cesta med priključkom Vipava in razcepom Nanos bo od nedelje zvečer dalje v eno smer zaprta za ves promet za mesec in pol. V tem času bodo delavci Kolektorja dokončno porušili ostanke cestninske postaje Nanos ter na novo uredili in preplastili štiri krake oziroma priključke na avtocesto Ljubljana-Koper. Kako bo promet iz Vipavske proti notranjosti Slovenije potekal s prihodnjim tednom?

Tako je pojasnil Uroš Selan, nadzorni inženir DRI iz Darsa. Voznike tovornjakov bodo že v Italiji preko portalov obveščali o preusmeritvi tranzitnega prometa. Kljub temu so domači avtoprevozniki nezadovoljni. Darko Petrovčič, predsednik sekcije za promet pri novogoriški območno obrtno-podjetniški zbornici izpostavlja:
Prvotni zapori bo 7. oktobra sledila zapora hitre ceste za ves promet v nasprotni smeri, torej proti Novi Gorici za predvidoma 14 dni, drugi del hitre ceste pa se bo sprostil. Selan dodaja, da večjih težav v prometu zaradi tega ne pričakujejo:
Cestišče bodo prilagodili tako, da bo na tem delu omogočena vožnja 80 km/h. Vipavska hitra cesta sicer sodi med manj obremenjene krake slovenskega avtocestnega križa. Povprečni dnevni promet je lani tod znašal 16.000 vozil, medtem so na najbolj obremenjeni, zahodni ljubljanski obvoznici lani našteli 75.000 vozil dnevno.

Prebrano 1036 krat