Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Od ponedeljka vstopna točka COVID v Novi Gorici

Od Objavljeno Julij 29, 2020

Od prihodnjega tedna pacienti ne bodo več napoteni v Šempeter, kjer od marca deluje COVID vstopna točka pri urgentnem centru, ampak so v sodelovanju s civilno zaščito štiri bivalne kontejnerje postavili tik ob Zdravstvenem domu v Novi Gorici na parkirišče za reševalna vozila, kjer bodo od 3. avgusta jemali brise za koronavirus in obravnavali osebe z znaki okužbe. Strokovna vodja novogoriškega ZD Polona Campolunghi Pegan:

Še vedno namreč velja, da osebe z znaki okužbe najprej telefonsko kontaktirajo svojega osebnega zdravnika. Na vstopni točki za Goriško bo brise jemalo in opravljalo preglede osebje ZD Nova Gorica in Ajdovščina, kot so to počeli doslej.
Bivalni kontejnerji ob šempetrski urgenci ostajajo tudi po selitvi točke v Novo Gorico, saj bodo ob koncih tedna nujne paciente še naprej obravnavali v Šempetru, kot pojasnjuje Campolunghi Peganova.
To je ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči, ko se bodo pacienti tudi od avgusta dalje obračali na urgentni center
Število odvzetih brisov se dnevno giblje od 20 do 60, zdravniških pregledov pa opravijo povprečno do deset na dan, nam je še povedala strokovna vodja ZD Nova Gorica.

Prebrano 717 krat