Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Svet zavoda: preuranjeno, ali je res prišlo do preveč izplačanih plač Nardinu

Od Objavljeno Avgust 11, 2020

Čeprav naj bi svet zavoda šempetrske bolnišnice presodil, ali je prišlo do previsokih izplačil prejšnjemu vršilcu dolžnosti direktorja, Radivoju Nardinu, in ali je bila pogodba ustrezna, pa odločitev ni padla.

Po ugotovitvah inšpekcijske službe, naj bi sicer bilo sporno, da je Nardin, ki je ob tem vodil tudi izolsko bolnišnico, imel pogodbo o naročilu in ne pogodbe o zaposlitvi, kot velja to za javne uslužbence. Po burni razpravi, ki je bila sicer za javnost zaprta, je predsednica sveta, Metka Jelinčič Maraž strnila

Podpisnika pa sta prejšnja predsednica sveta zavoda, Kristina Kuhanec Tratar in Radivoj Nardin. Ta nam je pisno sporočil, da „mnenje inšpektorice, da ima direktor zavoda lahko le status javnega uslužbenca, nima ustrezne pravne podlage.„ Pri tem pa, da izhaja iz stališča, zavzetega tedaj tudi s strani Ministrstva za zdravje, da delovanje direktorja ni omejeno na status javnega uslužbenca. Sicer pa da celotnega besedila Zapisnika o inšpekcijskem nadzoru nima, ampak le izvleček.

Je bilo preveč izplačanega denarja, bodo v bolnišnici zahtevali povračilo sredstev? Jelinčič Maraževa je že ob prevzemu funkcije namignila, da so jih presenetili visoki znesek izplačil Nardinu, šlo naj bi za 5.000 evrov bruto.

Predstavnik hišnega sindikata FIDES; Silvan Saksida pa je sicer odločitev sveta zavoda pospremil

Sicer pa, kot meni, je pogodba protizakonita. Okoliščine bodo podrobneje razčistili na prihodnji seji sveta zavoda, ki bo septembra.

 

Prebrano 387 krat