Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V ponedeljek v šole in vrtce kot pred zaprtjem

Od Objavljeno April 08, 2021

Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da se v ponedeljek, 12. aprila v šole vračajo učenci in dijaki, prav tako se otroci vračajo v vrtce. Uvaja se tudi, kot je bilo napovedano, možnost prostovoljnega samotestiranja učencev in dijakov. 

Projekt bo, po njenih besedah, že jutri in naslednji teden podrobno predstavljen ravnateljem srednjih in osnovnih šol.

Vračanje v vrtce ter v šole bo naslednji teden potekalo na način kot pred zaprtjem, to pomeni, da se vsi učenci in dijaki vrnejo v šole, dijaki po modelu C, kar pomeni, da se na šoli po razredih tedensko izmenjujejo. Pri tem bodo v šolah prisotni vsi dijaki zaključnih letnikov, prvi trije pa se tedensko izmenjujejo. Dijaški domovi bodo zopet odprti že to nedeljo, je še pojasnila.

Glede mask prav tako ostaja nespremenjeno, obvezne so za učenke in učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake, za ostale pa v skupnih prostorih. Sicer pa tako za učence in dijake nošnja mask ni obvezna pri pouku športa.

 

 

Po besedah vladne govorke Maje Bratuša, včeraj po številu okuženih izstopa tudi Nova Gorica s 23 novimi primeri okužb, 7 dnevno povprečje okužb je po danes objavljenih podatkih NIJZ vnovič višje in sicer danes znaša 917 (včeraj 889). Na ravni države 14-dnevna incidenca znaša 646,9, 7-dnevna incidenca pa 305,6. Najvišja je še vedno na Goriškem, kjer znaša 14-dnevna 852, 7-dnevna pa 383,4. Po besedah Bratuševe, število pacientov s covid-19, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo še vedno narašča. Razprava glede trenutnih epidemioloških razmer in o potencialni prilagoditvi trenutno veljavnih ukrepov, pa bo danes ob 17. uri na Brdu pri Kranju s Svetovalno skupino pri ministrstvu za zdravje, je še pojasnila.

Na Goriškem je bilo včeraj, po podatkih NIJZ, potrjenih 93 novih okužb, 23 v novogoriški občini, po 9 pa v ajdovski, renško-vogrinski in vipavski občini, dve manj v šempetrsko-vrtojbenski in cerkljanski občini, po 6 pa v tolminski in mirenško-kostanjeviški. Ostale občine so imele 5 oziroma manj okužb, brez je bila tokrat le kobariška.  

Na Obalno-kraškem so po podatkih NIJZ včeraj potrdili 86 novih okužb, tri v komenski in 9 v sežanski občini. 

 

 

 

 

.

Prebrano 266 krat