Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Trening starševstva Neverjetna leta z merljivimi učinki

Od Objavljeno Julij 06, 2021

Vedenjske težave otrok so pereč problem današnje družbe je bilo rečeno danes, na predstavitvi programa Neverjetna leta, ki se od leta 2015 izvaja na CSD Severna Primorska, Enota Ajdovščina. V program je bilo doslej vključenih 147 staršev otrok v starosti od 3 – 8 leta starosti. Program bi radi širili tudi v občine Nova Gorica, Idrija in Tolmin.

Jeseni tako načrtujejo razširitev programa še na treninge za starše otrok med 8 – 12 letom in predvsem razširitev izvajanja programa tudi v občine Nova Gorica, Idrija in Tolmin.

Janja Batič, strokovna delavka iz izvajalka programa pravi, da je to eden redkih programov, ki ima dokazano učinkovitost:
Namenjen je vsem staršem, res pa je, da so čakalne dobe daljše od enega leta, vendar se trudijo, da bojo s pomočjo dodatnega financiranja in pridobitvijo kadra le te skrajšali. Starši bi se radi izobraževali še naprej, saj so nad rezultati navdušeni potrjuje tudi ena od udeleženk, mama Tjaša Bandelj
In prav mnenja udeležencev potrjujejo, da je cilj programa – preprečevanje in zmanjševanje vedenjskih težav otrok dosežen, da bi le našli način in sredstva, kako omogočit še več tovrstnih treningov.

Prebrano 216 krat