Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

6 milijonski investicijski cikel za šempetrsko bolnišnico

Od Objavljeno Julij 08, 2021

V šempetrski bolnišnici se pripravljajo na več pridobitev, potem ko se je finančno stanje izboljšalo in načrtujejo tudi vlaganja v prostore in opremo. Letos oziroma do začetka prihodnjega leta so tako predvidena vlaganja za skupno okrog 6 milijonov evrov, od tega bi bolnišnica sama prispevala slaba dva milijona.

Predsednica sveta zavoda Metja Jelinčič Maraž je po potrditvi programa dela in finančnega načrta, ki ga je pripravil v.d. direktorja Ernest Gortan, povedala:

Gortan je povedal, da so nedavno podpisali pogodbo za drugo fazo naložbe v Stari Gori. O delovanju tamkajšnjega oddelka je pojasnil:
Nadgradili bodo tudi informacijski sistem na področju radiologije za 1,7 milijona, kar je ministrstvo odobrilo in pripravljajo javno naročilo. Poleg tega je glede načrtovanih naložb izpostavil še:
Do konca leta nameravajo v okviru EZTS zaključiti urejanje oddelka za otročnice, za kar se uspešno zaključuje razpis, ni pa letos zaradi časovnih omejitev po Gortanovih besedah mogoče š pričakovati nove magnetne resonance.

Prebrano 123 krat