Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V Bovcu želijo dnevno sobo

Od Objavljeno Julij 15, 2021

Prostovoljka z Bovškega Nataša Bartol je svojo idejo, ki je tlela vrsto let, dozorela pa med epidemijo, pred kratkim predstavila v Bovcu in požela odobravanje.

In res, primer dobre prakse Občine Idrija, poimenovan MESTNA DNEVNA SOBA, sedaj prenašajo še v šest krajev; Bovec, Bohinj, Ormož, Podlehnik, Radence in Razkrižje. Bartolova je kot pobudnica postala tudi lokalna koordinatorka za Občino Bovec in že uspešno prijavila projekt na razpis Inštituta politike za prostor.
Županu Valterju Mlekužu se zdi potrebno, da bi v ta namen zaposlili vsaj eno osebo, kot eno od potencialnih lokacij pa vidi načrtovani dom za starejše občane. Bartolova se sicer bolj nagiba k prostorom TIC, če jih po selitvi le-tega ne bodo namenili za druge dejavnosti.
Najprej bodo ustanovili lokalno akcijsko skupino, ki bo pregledala potrebe in ponudbo v tem okolju. Na uvodnem srečanju so se dogovorili za naslednji sestanek v začetku jeseni, ko bodo pričeli s konkretnimi aktivnostmi, zaključuje Nataša Bartol, zadovoljna, da je njena zamisel naletela na posluh.
(Foto: Milan Štulc)

Prebrano 175 krat