Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Nova pravila pri prehajanju meje za delovne migrante

Od Objavljeno Julij 23, 2021

Vlada je včeraj podaljšala veljavnost večine odlokov v povezavi s COVID-19 in v njih organizatorjem prireditev, shodov in športnih tekmovanj ter ponudnikom storitev in blaga na področju voznikov in vozil ter upravljavcem žičniških naprav naložila preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT pri udeležencih.

Odlok o spremembi in dopolnitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja COVID-19 začne veljati danes in velja do vključno 1. avgusta.

Dosedanji pogoji za vstop v Slovenijo ostajajo nespremenjeni. Pri izjemah za vstop v državo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT pa so dodani čezmejni delovni migranti, ki imajo delovno razmerje v eni od držav članic Evropske unije ali schengenskega območja in imajo prebivališče v razdalji največ 10 km zračne črte od skupne mejne črte Republike Slovenije in sosednje države, ter se vračajo v petih dneh po prehodu meje. Gre za začasno izjemo, ki bo v veljavi predvidoma do 15. avgusta oziroma najkasneje do 1. septembra, so sporočili po seji vlade.

Prebrano 310 krat