Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V VGC Goriške brezplačne aktivnosti za več kot 10.000 ljudi

Od Objavljeno September 13, 2021

Ob zaključku petletnega projekta „Večgeneracijski center Goriške – svetla stran življenja“ so na LUNG, ki je vodilni partner, strnili izvedene aktivnosti in ugotovili, da so presegli zastavljene cilje, saj je bilo poleg prostovoljcev vključenih več kot 10 tisoč uporabnikov.

Direktorica LUNG Nada Uršič Debeljak je ob zadovoljstvu izrazila tudi nekaj grenkobe:

Projekt sta sofinancirala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad. Brezplačna predavanja, delavnice, tečaji in druženja se bodo sicer nadaljevala še vsaj pol leta, pri tem pa sedaj računajo na podporo občin.
Pod okriljem partnerske Ljudske univerze Ajdovščina je VGC Goriške do letos obiskalo več kot 1400 oseb, v Zgornjem Posočju, kjer je bil partner PRC, pa okrog 7.500. Strokovna sodelavka na projektu v Tolminu Urša Čimžar:
Posebej jih veseli, da so se lahko približali tudi tistim v najbolj oddaljenih krajih, ki nimajo veliko podobnih priložnosti.
Med številnimi mentorji, predavatelji in prostovoljci je svoje jezikovno znanje z uporabniki VGC Goriške delila tudi Anja Colja:
Predstavniki različnih inštitucij iz regije, ki se ukvarjajo z uporabniki, ki tvegajo socialno izključenost, so ob izteku projekta pregledali potrebe in možnosti nadaljnjega sodelovanja in bili soglasni, da ga je koristno nadaljevati, pri tem pa se bodo še tesneje povezali.

Prebrano 181 krat