Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

"Dan Kobilarne Lipica je tradicija in vrednota"

Od Objavljeno September 13, 2021

Celodnevni program za družine ob tradicionalnem Dnevu Kobilarne Lipica je pritegnil več kot 3.000 obiskovalcev, dogodek je s predstavo klasične dresure in vožnje vpreg sklenil nastop belih lipicancev, za kulturno obogatitev pa je poskrbelo odprtje mednarodne razstave Človek in konj.

V Kobilarni Lipica so včeraj pripravili dan Kobilarne Lipica s pestrim celodnevnim programom. Direktor holdinga Matej Oset pravi, da je to tradicija, ki spominja na ustanovitev kobilarne na Krasu.

Lipiško posestvo je v zadnjem letu doživelo številne novosti, med drugim so konec julija odprli prenovljeni hotel Maestoso. Tudi v prihodnosti se obetajo nove investicije.
Slavnostni govornik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, je poudaril, da ima Lipica kljub težkemu obdobju, ki ga doživlja turizem, za sabo izjemno leto: "Prav vsi tukaj vemo, kako velik pomen ima najstarejša kobilarna lipicancev na svetu, še posebej pa se zavedamo, da je hkrati edinstven turistični biser naše države. Biser, ki ima neverjetno zgodbo in nam daje priložnost, da Slovenija še tako zahtevnim obiskovalcem omogoča 5* turistična doživetja." Tokratna prireditev v Kobilarni Lipica je ponudila tudi kulturno poslastico, saj so v hotelu Maestoso odprli mednarodno razstavo Človek in konj, ki je umetniški poklon lipicancu slovenskega industrijskega oblikovalca Oskarja Kogoja in italijanskega slikarja Sergia Pausiga. Istočasno bo del razstave, katere pobuda je nastala ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, gostoval tudi v Pomniku miru na Cerju. Oset izpostavlja
Razstava bo na obeh lokacijah na ogled vse do sredine decembra.

(Foto: Kobilarna Lipica )

Prebrano 82 krat