Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

8. Rally Nova Gorica letos s super special preizkušnjo

Od Objavljeno September 10, 2019

V Novi Gorici in okolici bo ponovno hrumelo, prihodnji konec tedna se vrača že 8. novogoriški rally.

S štarta na Kridričevi ulici v Novi Gorici se bo podalo 107 posadk iz 10 držav. Tudi letos bo 13 hitrostnih preizkušenj, skupno pa bodo dirkači prevozili preko 430 kilometrov. Letošnji rally bo postregel tudi s poslastico za gledalce v centru mesta - Renato Hvala, tajnik organizacijskega odbora

Po več kot 40 letih se tako ta hitrostna preizkušnja vrača v center Nove Gorice. Sicer pa se dirka, kot povejo sodelujoči, odloča ne preizkušnji v Kambreškem. Med favoriti je tudi letos Rok Turk, član goriškega Avto moto društva in vodilni v domačem prvenstvu:

Tudi pri dvopogonskih dirkalnikih bo huda konkurenca, Marko Grossi, član Avto kluba Ajdovščina motorsport

Vzporedno z bencinarji pa bo potekal že tretji Eco mahle rally, kjer ni v ospredju hitrost, ampak gre za vožnja na točnost, preizkušnje pa potekajo v javnem prometu. Miro Lipičar iz organizacijski odbora dirke poudarja

Eco rallya se bo udeležilo 27 ekip iz 8 držav, ki se bodo podali na več preizkušenj, proti Vipavski dolini, Krasu in zadnji dan proti Posočju in v Brda.

je povedal udeleženec vseh dosedanjih eco rallyjev, Adrian Ruchini. Sodelujoči si bodo namreč v času polnjenja električnih konjičkov namreč ogledali več turističnih znamenitosti.

 

 

 

Prebrano 719 krat