Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

Okrepljena Gorica se bo borila za obstanek med prvoligaši

Od Objavljeno Februar 01, 2021

Nogometni prvoligaši vstopajo v zadnji teden pripravljalnega obdobja oziroma sežanski Tabor čaka v soboto že prvenstvena tekma pri Bravu, proti kateremu se bo ND Gorica pomerila naslednjo sredo, 10. februarja.

Še prej pa se to sredo odpravlja na še eno pripravljalno tekmo v Domžale, potem ko je na pripravljalnem srečanju proti Nafti zabeležila poraz, Tabor pa je medtem na sežanskem stadionu na prijateljskem obračunu nadigral Radomlje. Na prijateljskem srečanju sredi januarja med Sežano in Gorico, je bila boljša slednja. Kako uspešne so bile sicer priprave modro-belih, smo vprašali predsednika kluba Harija Arčona?

Goriški prvoligaš se na zelenice vrača v precej spremenjeni postavi, saj so med zimskim premorom premešali izbrano vrsto. Kdo se je pridružil?
Jesenski del se je za povratnike v prvo ligo zaključil precej razburljivo, saj so ostali brez že drugega trenerja v tej sezoni in sta delo po predčasnem odhodu Gordana Petrića prevzela njegova pomočnika Florijan Debenjak in Aleksandar Jović. Kdo bo v drugem delu sezone sedel na trenerski klopi Gorice?
Vse napore bodo vložili v obstanek v ligi, za kar pa se bo treba odlepiti z dna lestvice. Arčon se ob tem zaveda težav tudi v gospodarstvu, zato ne morejo veliko računati na sponzorstva.
Se je pa vsaj Nogometna zveza Slovenije odločila, da klube v spomladanskem delu sezone finančno podpre in jim je namenila skupno 345.000 evrov pomoči ter nekatere druge olajšave v teh zahtevnih razmerah.

Plavo-beli spomladanski del prvenstva torej začenjajo 10. februarja v Spodnji Šiški.

Daljšemu pogovoru s predsednikom ND Gorica, Harijem Arčonom, lahko prisluhnete drevi ob 18:35 na Robinu!

(Foto: arhiv ND Gorica)

Prebrano 223 krat