Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

V Biljah nestrpno pričakujejo prvenstvo in upajo na dober štart

Od Objavljeno Julij 28, 2021

Pred vrati je začetek druge lige, ki ga bodo letos z zanimanjem spremljali tudi na Goriškem, saj se ponovno obetajo številni medsosedski derbiji. V drugi ligi bo pod Miranom Srebrničem ponovno igrala Gorica, obstanek so si zagotovili Ajdovci, medtem ko so Brda izpadla, prijetno presenečenje lanskega prvenstva pa so obveljali Biljenci.

Sezono so lani zaključili na 6. mestu. Kljub temu se je ob koncu sezone poslovil hrvaški strateg Marin Mikac, junija pa se je črnobelim pridružil nov trener, nekdanji igralec Celja in Maribora, Domen Beršnjak

ki bo na domačem igrišču to soboto, ob 17. uri, gostili bodo ljubljanskega drugoligaša Ilirijo. Tudi sama ekipa je doživela kar nekaj sprememb od zaključka sezone, najboljši strelec kluba in drugi v lanskem prvenstvu, Danijel Šturm se je preselil k Mariboru, k članu italijanske Serie B, Ascoli Calcio pa se po sezoni in pol v Biljah seli Aljaž Tavčar.
 Medtem se po enoletni posoji vrača Nik Jermol, povratnik je po izkušnji v italijanski Serie C tudi mladi napadelec Thomas Breganti, iz vrst aktualnih državnih prvakov pa prihaja posojeni Rok Erniša. Bodo pa še kar nekaj mest morali zapolniti. Sicer pa so prvi krogi neznanka, ekipe so na novo oblikovane, a kot zaključuje, bodo tekmo pred domačimi gledalci vsekakor skušali dobiti - „kar ne bo lahko, ekipa Ilirije je zelo solidna, vendar verjamem, da nam s pomočjo navijačev to lahko uspe,“ še zaključuje Beršnjak.

 

(Foto: @ndbilje)

Prebrano 260 krat