Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Gorici in Brda bodo že pred dirko zasijali v rožnati

Od Objavljeno Maj 04, 2021

V Gorici, ki se bo ta mesec preoblekla v rožnato - barvo Gira d'Italia, so danes uradno predstavili etapo kolesarske dirke po Italiji, ki se bo začela v Gradežu in se po natanko 18 letih ponovno povzpela na še zasneženi Zoncolan, prečkala v nedeljo, 23. maja, tudi Brda in Novo Gorico ter se zaključila na Travniku v Gorici.

Veliko truda v prepričevanje organizatorjev, da Giro speljejo tudi čez slovensko ozemlje, je v zadnjih dveh letih vložil Edy Reja, ki ni skrival, da ta naloga ni bila lahka:

Da je to velika priložnost tudi za turizem in promocijo tega območja, se zavedajo tako v Brdih kot v novogoriški občini, kamor bodo v neposrednem televizijskem prenosu v 180 državah uprte oči milijonov gledalcev.
je v pripravah na prihod kolesarske elite povedal župan mestne občine Klemen Miklavič. Direktorica briškega zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Tina Novak Samec vidi to tudi kot možnost za pospeševanje prodaje lokalnih produktov:
Od jutri lahko namreč kraji na tej etapi objavijo in začnejo izvajati program dogodkov, povezanih z Girom na svojem območju. Koliko ljudi si bo dirko lahko ogledalo tudi v živo, bo jasno sredi maja, ko bo znano, katere barve bo FJK na covid-zemljevidu in kateri ukrepi bodo veljali na slovenski strani, kjer bodo kolesarji skupaj prevozili okrog 70 km.

Več o priložnostih in pripravah na Giro v sredini oddaji po 11. uri1!

Prebrano 296 krat