Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Junaki vinogradov bodo tudi letos vrteli pedala za dober namen

Od Objavljeno Maj 31, 2021

Po zaključku dirke po Italiji, ki je 23. maja švignila tudi skozi Brda in Novo Gorico, ter le nekaj dni preden se bo pričela dirka po Sloveniji, se nam obeta še en kolesarski dogodek na Goriškem. Klet Brda letos prireja že 25. Kolesarski maraton junaki vinogradov.

Tradicionalni del briškega praznika češenj, kjer so se kolesarji podali od Ljubljane, skozi Ajdovščino do Kleti na Dobrovem, bo letos v drugačni obliki in prilagojen razmeram, je povedal direktor Kleti Brda, Silvan Peršolja

Skupina tandemov Društva se bo tako to soboto ob 10. uri podala izpred Kulturnega doma v Šempasu do Kleti Brda. Med junake vinogradov pa se bo lahko letos vpisal tudi vsak prijavljeni na spletni strani Kleti in se bo nato med 1. in 15. junijem podal s kolesom na vsaj 25 kilometrov dolgo progo z zaključkom na Dobrovem, pri tem pa dogodek obeleži na družbenem profilu s ključno besedo #maratonjunaki.
Od vsake prodane steklenice penine Rebule Cerovo v maju in juniju 2021, ob tem namenjajo 1 evro za rehabilitacijo kasneje oslepelih. Gre za podporo akciji Kolesarim, da pomagam, ki jo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica prireja skupaj z Lions klubom Idrija in Lions klubom Dobrovo.

 

(Foto: Klet Brda)

Prebrano 321 krat