Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Kako občutimo podnebne spremembe in kaj nas čaka - v torek ob 11h

Od Objavljeno Februar 06, 2021

Velika tema, ki pa se tiče (tudi) malega človeka, pravzaprav vsakega izmed nas, ker podnebnim spremembam ne moremo zbežati. Tu so! Kako se že kažejo, kako jih blažimo in se jim prilagajamo in kako uspešno zeleno okrevanje se nam obeta, če bomo odločno ukrepali?

Naša gostja bo priznana klimatologinja dr. LUČKA KAJFEŽ BOGATAJ: "Smo energijsko rahlo nepismeni... Tisto, kar je dobro za okolje, je ponavadi tudi dobro za denarnico," bomo slišali v torkovi dopoldanski oddaji na Robinu, ko se med drugim dotaknemo vpliva podnebnih sprememb na naše zdravje in migracije ljudi, ki "jim bodo dobesedno spodneslo tla pod nogami."

Zanimiv pogled nam bo razkrila tudi vodja sektorja za analizo podnebja na ARSO, mag. MOJCA DOLINAR. Zanima nas, kako dolgo bomo sploh še lahko smučali, po kom bi se veljalo zgledovati, kako razlike v segrevanju planeta čutimo med slovenskimi regijami... "Še vedno čakamo, da bo nekdo drug naredil korake namesto nas!"

A nekatere primorske občine ne čakajo križem rok, ampak so pristopile k veliki mednarodni družini tistih, ki se zavezujejo k spremembam. Te se ponekod že dogajajo. Kako za bolj zeleno prihodnost skrbijo na Ajdovskem in v novogoriški občini, nam bosta predstavila oba župana, ki sta v okviru čezmejnega projekta SECAP, katerega partner je agencija GOLEA, s podpisom pristopila h Konvenciji županov, največjemu gibanju mest na svetu na področju podnebnih sprememb in energije.

Prebrano 1076 krat